Πλαστική κοιλιάς μετά από εγκυμοσύνη

Πλαστική κοιλιάς μετά από εγκυμοσύνη

Τι είναι η πλαστική κοιλιάς

Η πλαστική κοιλιάς ( ή κοιλιοπλαστική) είναι μία πλαστική επέμβαση που απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Τα τελευταία χρόνια οι επεμβάσεις στην κοιλιά αυξάνονται καθώς με βάση την πολύ μεγάλη εξέλιξη των τεχνικών, όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες επιθυμούν μια επίπεδη κοιλιά χωρίς χαλάρωση που μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη.

Mommy Makeover

Ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά από εγκυμοσύνη, παρουσιάζεται συχνά έντονη χαλάρωση των κοιλιακών μυών, ραβδώσεις, περίσσεια λίπους και αλλοίωση του ομφαλού. Μετά τον τοκετό, το επονομαζόμενο “mommy makeover” περιλαμβάνει κοιλιοπλαστική κι επίσης συχνά λιποαναρρόφηση και πλαστική στήθους.

Σύμφωνα με μελέτη στις ΗΠΑ η κοιλιοπλαστική έχει αυξηθεί πάνω από 80% τα τελευταία 10 χρόνια στις ηλικίες μεταξύ 25 και 45.

Ποιες γυναίκες μπορούν να κάνουν πλαστική κοιλιάς

Ανάλογα αν το πρόβλημα είναι η χαλάρωση του μυικού τοιχώματος, η χαλάρωση του δέρματος ή και τα δυο μαζί, επιλέγεται η κατάλληλη τεχνική για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Γυναίκες που έχουν γεννήσει, έχουν συνήθως τις ενδείξεις για κοιλιοπλαστική. Γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πήραν πάνω από 15 κιλά, ακόμα κι αν τα έχασαν, είναι συνήθως κατάλληλες υποψήφιες για πλαστική κοιλιάς.

Πότε μπορεί να γίνει πλαστική κοιλιάς μετά από μια εγκυμοσύνη

Θα πρέπει να αφήσουμε το σώμα να επανέλθει φυσιολογικά σε μια ισορροπία και να πάρει την τελική του μορφή, προτού αποφασίσουμε κάποια επέμβαση. Έτσι, η πλαστική κοιλιάς μπορεί να γίνει συνήθως 8-12 μήνες μετά τον τοκετό. 

Μέθοδοι πλαστικής κοιλιάς

Μίνι κοιλιοπλαστική

Εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που υπάρχει μικρή και περιορισμένη χαλάρωση και μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση. Η τομή είναι μικρότερη της full κοιλιοπλαστικής.

Κλασική κοιλιοπλαστική

Γίνεται στις περιπτώσεις που υπάρχει έντονη χαλάρωση μυών και δέρματος. Αφαιρείται το περιττό δέρμα και λίπος και τέλος τεντώνονται οι χαλαροί μύες της κοιλιάς.Η τομή γίνεται σε χαμηλό σημείο τηςκοιλιάς, και “κρύβεται” από το εσώρουχοή το μαγιώ.

Κοιλιοπλαστική: Ο πλαστικός χειρουργός απαντά σε ό,τι θέλετε να μάθετε

λιποκοιλιοπλαστικη επεμβαση

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί μια επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που στοχεύει στην αποκατάσταση του μυικού τοιχώματοςκαι του δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς. Συχνά προβλήματα, που ζητούμενα διορθώσουμε με μια πλαστική κοιλιάς είναι η χαλαρότητα του δέρματος, η χαλαρότητα των μυικών κοιλιακών τοιχωμάτων, η συσσώρευση λίπους τοπικά στην κοιλιά. Τα συχνότερα αίτια που οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις είναι η εγκυμοσύνη και η μεγάλη απώλεια βάρους.Η κοιλιοπλαστική έχει θεαματικά αποτελέσματα για το άτομο, που αποφασίζει να αλλάξει την όψη της κοιλιάς του,ειδικά με τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζουν πλαστικοί χειρουργοί.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη του πλαστικού χειρουργού Αθανάσιου Χριστόπουλου στην εκπομπή “Υγεία και Ανάπλαση” που δίνει εκτενή πληροφόρηση για την κοιλιοπλαστική.

 

Δείτε  την στο Link: https://www.youtube.com/watch?v=-HxoHM2KmxQ

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που ετέθησαν στην συνέντευξη της εκπομπής.

 1. Ποια άτομα θα βοηθηθούν από μια κοιλιοπλαστική;
 2. Πως γίνεται η κοιλιοπλαστική; (υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει αν ακολουθήσει το άτομο πριν την επέμβαση; πώς γίνεται η επέμβαση, αναισθησία, διάρκεια της επέμβασης, διάρκεια παραμονής στην κλινική).
 3. Ποια είδη (μέθοδοι) κοιλιοπλαστικής υπάρχουν και σε ποια περίπτωση επιλέγουμε το καθένα;
 4. Πονάει η κοιλιοπλαστική;
 5. Μπορούμε αντί για κοιλιοπλαστική να κάνουμε λιποαναρρόφηση;
 6. Μπορεί μια κοιλιοπλαστική να συνδυαστεί και με άλλες διαδικασίες της πλαστικής;
 7. Τι γίνεται με τις ραγάδες; Μπορούμε να τις αφαιρέσουμε;
 8. Που γίνονται οι τομές; Αφήνει σημάδια η επέμβαση; (πως κρύβουμε τις τομές: μπικίνι-εσώρουχο, τατουάζ)
 9. Τι πρέπει να προσέχουμε μετά από μια κοιλιοπλαστική;
 10. Πότε μπορούμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας, στο γυμναστήριο, στην παραλία;
 11. Κοιλιοπλαστική και εγκυμοσύνη. α/ Μπορούμε να κάνουμε καισαρική και ταυτόχρονα να κάνουμε κοιλιοπλαστική; β/Τι θα γίνει αν μετά από την επέμβαση ακολουθήσει μια νέα εγκυμοσύνη;
 12. Κάνουν κοιλιοπλαστική οι άντρες;
 13. Πόσο κοστίζει μια κοιλιοπλαστική;
 14. Ακούμε διάφορα ποσά για μια κοιλιοπλαστική. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι πρέπει να περιλαμβάνεται στην τιμή που θα μας πει ο πλαστικός χειρουργός (κρυφές χρεώσεις);

Έρευνα βρίσκει περισσότερους άντρες να έχουν κάνει Κοιλιοπλαστική

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Μια έρευνα που διεξήχθει στο The Harley Medical Group διαπίστωσε ότι ο ρυθμός αύξησης των ανδρών ηλικίας 35 ετών και άνω, οι οποίοι αποφάσισαν να διορθώσουν την ενοχλητική εμφάνιση της κοιλιάς τους με μια κοιλιοπλαστική, αυξήθηκε κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2010, από 26% το προηγούμενο έτος, σε 40%.

Πολλοί από τους άνδρες που υποβάλλονται σε πλαστική κοιλιάς είναι επιχειρηματίες. Ο ανταγωνισμός στο χώρο εργασίας θέλει τους άντρες να συναγωνίζονται ακόμη και στην εμφάνιση. Κάποιες φορές όμως, η απώλεια βάρους γύρω από το στομάχι μπορεί να μην αρκεί, γιατί το μέγεθος του προβλήματος ήταν τέτοιο που μετά από την απώλεια του βάρους, βρίσκονται με χαλαρό δέρμα στο στομάχι τους, που συνήθως κρέμεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αναγκαία και η κοιλιοπλαστική για να απομακρύνει το χαλαρό, κρεμάμενο δέρμα.

Οι άνδρες αυτοί, μετά από την απώλεια του μεγάλου περιττού βάρους και πριν την πλαστική κοιλιάς, αισθάνονται μια ψυχική κατάπτωση, γιατί έχουν κάνει μια σημαντική προσπάθεια για να καταφέρουν την απώλεια αυτή και παρ’ όλ’ αυτά δεν έχουν αποκτήσει την ελκυστική εμφάνιση που προσδοκούσαν. Μετά την κοιλιοπλαστική, το συναίσθημα αλλάζει. Αποκτούν καλύτερη εμφάνιση, μεγαλύτερη κινητικότητα και καλύτερη ψυχική διάθεση για να διατηρήσουν το αδυνατισμένο σώμα τους σε αυτήν την καλή κατάσταση.