Πλαστική κοιλιάς μετά από εγκυμοσύνη

Τι είναι η πλαστική κοιλιάς

Η πλαστική κοιλιάς ( ή κοιλιοπλαστική) είναι μία πλαστική επέμβαση που απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Τα τελευταία χρόνια οι επεμβάσεις στην κοιλιά αυξάνονται καθώς με βάση την πολύ μεγάλη εξέλιξη των τεχνικών, όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες επιθυμούν μια επίπεδη κοιλιά χωρίς χαλάρωση που μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη.

Mommy Makeover

Ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά από εγκυμοσύνη, παρουσιάζεται συχνά έντονη χαλάρωση των κοιλιακών μυών, ραβδώσεις, περίσσεια λίπους και αλλοίωση του ομφαλού. Μετά τον τοκετό, το επονομαζόμενο “mommy makeover” περιλαμβάνει κοιλιοπλαστική κι επίσης συχνά λιποαναρρόφηση και πλαστική στήθους.

Σύμφωνα με μελέτη στις ΗΠΑ η κοιλιοπλαστική έχει αυξηθεί πάνω από 80% τα τελευταία 10 χρόνια στις ηλικίες μεταξύ 25 και 45.

Ποιες γυναίκες μπορούν να κάνουν πλαστική κοιλιάς

Ανάλογα αν το πρόβλημα είναι η χαλάρωση του μυικού τοιχώματος, η χαλάρωση του δέρματος ή και τα δυο μαζί, επιλέγεται η κατάλληλη τεχνική για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Γυναίκες που έχουν γεννήσει, έχουν συνήθως τις ενδείξεις για κοιλιοπλαστική. Γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πήραν πάνω από 15 κιλά, ακόμα κι αν τα έχασαν, είναι συνήθως κατάλληλες υποψήφιες για πλαστική κοιλιάς.

Πότε μπορεί να γίνει πλαστική κοιλιάς μετά από μια εγκυμοσύνη

Θα πρέπει να αφήσουμε το σώμα να επανέλθει φυσιολογικά σε μια ισορροπία και να πάρει την τελική του μορφή, προτού αποφασίσουμε κάποια επέμβαση. Έτσι, η πλαστική κοιλιάς μπορεί να γίνει συνήθως 8-12 μήνες μετά τον τοκετό. 

Μέθοδοι πλαστικής κοιλιάς

Μίνι κοιλιοπλαστική

Εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που υπάρχει μικρή και περιορισμένη χαλάρωση και μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση. Η τομή είναι μικρότερη της full κοιλιοπλαστικής.

Κλασική κοιλιοπλαστική

Γίνεται στις περιπτώσεις που υπάρχει έντονη χαλάρωση μυών και δέρματος. Αφαιρείται το περιττό δέρμα και λίπος και τέλος τεντώνονται οι χαλαροί μύες της κοιλιάς.Η τομή γίνεται σε χαμηλό σημείο τηςκοιλιάς, και “κρύβεται” από το εσώρουχοή το μαγιώ.

Recommended Posts