Skip to content

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ - ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΛΙΑΣ

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η Κοιλιοπλαστική είναι μια διαδικασία της πλαστικής χειρουργικής που σκοπό έχει να διορθώσει τη χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς.

Οι λόγοι για τους οποίους δημιουργείται αυτή η χαλάρωση, είναι κυρίως δύο: η εγκυμοσύνη και η μεγάλη απώλεια βάρους.

Εγκυμοσύνη

ΑΙΤΙΑ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Στην περίοδο της εγκυμοσύνης η κοιλιά διατείνεται αρκετά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ταχεία διόγκωση του κοιλιακού τοιχώματος δημιουργεί και προβλήματα μειωμένης αιμάτωσης, αφού ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να συνηθίσει τη νέα κατάσταση. Αποτέλεσμα αυτού είναι σε πολλές γυναίκες η δημιουργία ραβδώσεων, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ουλώδης ιστός. Σε νέα άτομα με καλή ποιότητα ιστών αφενός, και σε άτομα που η διόγκωση δεν ήταν μεγάλη αφετέρου, το κοιλιακό τοίχωμα και το δέρμα που βρίσκεται πάνω σε αυτό είναι πιθανό να επανέλθουν στην προ της εγκυμοσύνης κατάσταση. Αυτά τα άτομα δεν παρουσιάζουν αισθητικό πρόβλημα. Γυναίκες  όμως που δεν έχουν καλή ελαστικότητα στους ιστούς αφενός ή που είχαν πολύ μεγάλη διόγκωση στο κοιλιακό τοίχωμα, μπορεί να έχουν έλλειψη ελαστικότητας, η οποία θα οδηγήσει σε ένα τελικό αποτέλεσμα που θα είναι αρκετά αντιαισθητικό, δηλαδή με χαλαρό δέρμα και ραβδώσεις. Στις γυναίκες αυτές η κοιλιοπλαστική μπορεί να δώσει μία πολύ ικανοποιητική λύση.

 

Μεγάλη απώλεια βάρους

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Άτομα παχύσαρκα τα οποία έχασαν πολλά κιλά, συνήθως καταλήγουν να έχουν ένα σώμα που ναι μεν είναι καλύτερο από πριν, όμως το δέρμα δεν έχει ανακτήσει την ελαστικότητα που θα έπρεπε. Πολλές φορές μάλιστα μοιάζει σαν δέρμα που δεν ανήκει σε αυτό το σώμα. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όταν έχουν εμφανιστεί ραβδώσεις οι οποίες επιδεινώνουν την ελαστικότητα του δέρματος. Τα άτομα αυτά βέβαια σε αντίθεση με τη χαλάρωση μετά από εγκυμοσύνη, παρουσιάζουν χαλάρωση σε όλο το σώμα και συνήθως εκτός από την κοιλιοπλαστική χρειάζονται πολλαπλές επεμβάσεις προκειμένου να αποκτήσουν φυσιολογικές γραμμές στο σώμα τους.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Η πλήρης κοιλιοπλαστική περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

1.   ο γιατρός αφαιρεί όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος και του λίπους που βρίσκεται από τον ομφαλό μέχρι την περιοχή των γεννητικών οργάνων.

2.   Κάνει μία συρραφή η οποία συμπλησιάζει τους μύες της κοιλιάς έτσι ώστε να μειώνει αφενός το κενό ανάμεσά τους, αφετέρου να στενεύει την περίμετρο της μέσης.

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

3.   Αποκολλά τον ομφαλό από την αρχική του θέση και αφού τεντώσει το δέρμα της κοιλιάς τον επανατοποθετεί στην καινούρια θέση στην οποία θα πρέπει να βρίσκεται.

4.   Ράβει το δέρμα που παραμένει, τεντώνοντας το μέχρι την περιοχή, λίγο πάνω από τα γεννητικά όργανα.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΛΙΑΣ

ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Οι τομές και επομένως τα σημάδια μετά την επούλωση γίνονται σε τέτοια θέση ώστε να καλύπτονται από το εσώρουχο ή από το μαγιό στην παραλία.

ΕΙΔΗ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Σε αδύνατα άτομα με όχι πολύ εκτεταμένο πρόβλημα οι τομές μπορεί σε μήκος να είναι όσο η καισαρική, σε άτομα όμως που είναι υπέρβαρα και έχουν αρκετά χαλαρή κοιλιά, οι τομές μπορεί να είναι εκτεταμένες μέχρι το πλάγιο της κοιλιάς.

Το πώς θα φαίνονται τελικά οι τομές διαφέρει από άτομο σε άτομο κι εξαρτάται από την επουλωτική ικανότητα του ατόμου, καθώς και από το με πόση τάση έχει γίνει η συρραφή. Όσο μεγαλύτερη είναι η τάση στο σημείο συρραφής, τόσο πιο έντονα θα φαίνεται το σημάδι. Σε κάποια άτομα τα σημάδια μπορεί να είναι ανεπαίσθητα, σε κάποια άλλα άτομα φαίνονται αρκετά. Πάντα όμως καλύπτονται από το εσώρουχο ή το μαγιό.

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

Εκτός από την οριζόντια τομή χαμηλά, μπορεί να υπάρχει και μία κάθετη εάν η ελαστικότητα της κοιλιάς σας δεν ήταν αρκετή ώστε να αφαιρεθεί όλο το τμήμα από τον ομφαλό και κάτω.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΛΙΑΣ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

Η τομή μέσα στον ομφαλό συνήθως δεν φαίνεται καθόλου.

ΤΟΜΗ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΛΙΑΣ

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της υγείας, της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και της ομορφιάς!

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;