Τι να ρωτήσετε το γιατρό σας πριν τη Κοιλιοπλαστική


ερωτησεις για κοιλιοπλαστικη

-   Ρωτήστε το γιατρό σας για τη μέθοδο κοιλιοπλαστικής που χρησιμοποιεί. Εάν δηλαδή τη συνδυάζει με παλμική λιποαναρρόφηση, laser λιποαναρρόφηση ή  συνδυασμό και των δυο.

-   Βεβαιωθείτε που θα γίνει η επέμβαση.

-   Διευκρινίστε εάν το κόστος που σας λέει περιλαμβάνει τα πάντα, δηλαδή αμοιβή γιατρού, αμοιβή αναισθησιολόγου, χρέωση κλινικής, επισκέψεις στο ιατρείο μετά την επέμβαση και τις εξετάσεις. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν «κρυφές» χρεώσεις που θα σας προκύψουν εκ των υστέρων.

-   Συζητήστε με τον γιατρό την περίπτωση στην οποία θα υπάρξει κάποια επιπλοκή ή που θα χρειαστεί κάποια διόρθωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκαθαρίστε τι έξοδα θα υπάρξουν και τι επιπλέον μπορεί να σας κοστίσει.

-   Ρωτήστε για το χρόνο που μπορεί να χρειαστείτε εκτός εργασίας κατά προσέγγιση. Φυσικά κάθε άτομο έχει τις ιδιαιτερότητές του, όμως με βάση την έκταση των περιοχών και τις ιδιαιτερότητες του σώματός σας, ζητήστε του να σας κάνει περίπου μία πρόβλεψη του χρόνου που θα χρειαστείτε εκτός εργασίας.

-   Ζητήστε να σας γράψει μία συνταγή για τα φάρμακα που μπορεί να χρειαστείτε μετά την επέμβαση. Καλό είναι να τα έχετε ήδη προμηθευτεί διότι την στιγμή που θα πάτε στο σπίτι και θα τα χρειαστείτε μπορεί τα φαρμακεία να είναι κλειστά.

-   Ρωτήστε για το ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές και τι πιθανότητες έχουν να συμβούν. Γενικά η κοιλιοπλαστική είναι μία επέμβαση με πολύ μικρή πιθανότητα επιπλοκών. Καλό είναι όμως να είστε ενημερωμένοι.

-   Εάν ο γιατρός σας λέει τα πράγματα υπερβολικά εύκολα ίσως δεν θα πρέπει να τον εμπιστευτείτε. Σαφώς η κοιλιοπλαστική είναι μία επέμβαση χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά είναι πάντα μία διαδικασία που πρέπει να τη βλέπουμε με σοβαρότητα.

-   Προσπαθήστε να διερευνήσετε το βαθμό εμπειρίας που έχει ο γιατρός σας.

-    Ζητήστε να δείτε φωτογραφίες άλλων ατόμων. Αυτό δεν θα σας χρησιμεύσει βέβαια στο να καταλάβατε εάν ο γιατρός είναι καλός ή όχι, διότι ο κάθε γιατρός θα σας δείξει μόνο τα καλά του αποτελέσματα. Θα σας βοηθήσει όμως για να καταλάβετε τι εννοεί αυτός ως καλό αποτέλεσμα. Προσπαθήστε να σιγουρευτείτε ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι από δικά του περιστατικά.

-   Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προβλήματα υγείας, που πιθανόν θα δημιουργήσουν πρόβλημα κατά την διάρκεια ή μετά την κοιλιοπλαστική. Όπως κι αν έχει, ενημερώστε το γιατρό σας για την κατάσταση της υγείας σας.

-   Εάν βλέπετε ότι κάτι στον τρόπο του γιατρού, στον τρόπο που σας μιλάει, που συμπεριφέρεται, δεν σας ταιριάζει, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να επισκεφθείτε και κάποιον άλλον για μία δεύτερη ενημέρωση.

-   Προσπαθήστε να διευκρινίσετε εάν είστε κατάλληλο άτομο για κοιλιοπλαστική και τι αποτέλεσμα μπορείτε να περιμένετε. Σκεφτείτε ότι δεν είναι τα πάντα εφικτά. Για κάθε άτομο υπάρχει το όριο του ρεαλιστικά πραγματοποιήσιμου.

-   Βεβαιωθείτε για το αν η κοιλιοπλαστική είναι κατάλληλη επέμβαση για εσάς ή πρέπει να προτιμήσετε την λιποαναρρόφηση.

-   Διευκρινίστε την έκταση και την θέση των τομών.