ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ


Η Κοιλιοπλαστική είναι μια διαδικασία της πλαστικής χειρουργικής που σκοπό έχει να διορθώσει τη χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς.

Οι λόγοι για τους οποίους δημιουργείται αυτή η χαλάρωση, είναι κυρίως δύο: η εγκυμοσύνη και η μεγάλη απώλεια βάρους.

πλαστική στην κοιλια

Εγκυμοσύνη


εγκυμοσύνη


Στην περίοδο της εγκυμοσύνης η κοιλιά διατείνεται αρκετά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ταχεία διόγκωση του κοιλιακού τοιχώματος δημιουργεί και προβλήματα μειωμένης αιμάτωσης, αφού ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να συνηθίσει τη νέα κατάσταση. Αποτέλεσμα αυτού είναι σε πολλές γυναίκες η δημιουργία ραβδώσεων, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ουλώδης ιστός. Σε νέα άτομα με καλή ποιότητα ιστών αφενός, και σε άτομα που η διόγκωση δεν ήταν μεγάλη αφετέρου, το κοιλιακό τοίχωμα και το δέρμα που βρίσκεται πάνω σε αυτό είναι πιθανό να επανέλθουν στην προ της εγκυμοσύνης κατάσταση. Αυτά τα άτομα δεν παρουσιάζουν αισθητικό πρόβλημα. Γυναίκες  όμως που δεν έχουν καλή ελαστικότητα στους ιστούς αφενός ή που είχαν πολύ μεγάλη διόγκωση στο κοιλιακό τοίχωμα, μπορεί να έχουν έλλειψη ελαστικότητας, η οποία θα οδηγήσει σε ένα τελικό αποτέλεσμα που θα είναι αρκετά αντιαισθητικό, δηλαδή με χαλαρό δέρμα και ραβδώσεις. Στις γυναίκες αυτές η κοιλιοπλαστική μπορεί να δώσει μία πολύ ικανοποιητική λύση.

Μεγάλη απώλεια βάρους


Άτομα παχύσαρκα τα οποία έχασαν πολλά κιλά, συνήθως καταλήγουν να έχουν ένα σώμα που ναι μεν είναι καλύτερο από πριν, όμως το δέρμα δεν έχει ανακτήσει την ελαστικότητα που θα έπρεπε. Πολλές φορές μάλιστα μοιάζει σαν δέρμα που δεν ανήκει σε αυτό το σώμα. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όταν έχουν εμφανιστεί ραβδώσεις οι οποίες επιδεινώνουν την ελαστικότητα του δέρματος. Τα άτομα αυτά βέβαια σε αντίθεση με τη χαλάρωση μετά από εγκυμοσύνη, παρουσιάζουν χαλάρωση σε όλο το σώμα και συνήθως εκτός από την κοιλιοπλαστική χρειάζονται πολλαπλές επεμβάσεις προκειμένου να αποκτήσουν φυσιολογικές γραμμές στο σώμα τους.

χαλαρωση απο μεγάλη απώλεια βάρους και κοιλιοπλαστικη